Průjem v těhotenství nejčastěji způsobuje dietní chyba (nevhodná strava) a infekce (virová, bakteriální). Po dobu celého těhotenství a při kojení je na průjem zcela bezpečné užití střevních adsorbencií jako je černé uhlí (známé také jako živočišné či aktivní) (např. Carbosorb, Carbo medicinalis) a diosmektit (např. Smecta).
Při průjmech je důležité zvýšit pitný režim až na 3 litry tekutin denně (voda, čaj) a upravit jídelníček. Doporučená dieta při průjmu zahrnuje mrkev, rýži, suchary, nenamazané pečivo, brambory, dětské piškoty, případně banán a nastrouhaná jablka bez slupky. Mezi nevhodné potraviny patří zejména mastná, tučná, kořeněná jídla a sladkosti.
Na normalizaci střevní mikroflóry jsou vhodná také probiotika (tj. "správné" bakterie žijící ve střevech), na trhu je široká škála takovýchto potravinových doplňků. Trvají-li obtíže déle než 2 dny a stav se nezlepšuje, vyhledejte svého lékaře!